Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 23 juni 2014

En dag med mycket jobb.

Idag så var det full fart ända från hemkomst från jobbet till kvällen. Redan innan vi kom hem så var vi i Stadsparken och tittade på ekorrar då vi fått höra att det fanns en ekorre som såg lite sliten ut. Vi hittade den slitna ekorren och det var en pigg hona med förmodligen tre ungar som fanns där. Troligen så har mamman tagit päls från svansen för att fodra sitt bo med, då de enligt litteratur brukar kunna göra så. När vi kom hem från jobbet så tog vi hand om de djur vi har inne för tillfället och innan det var avklarat så kom det första telefonsamtalet. Det gällde en fiskmåsunge som blivit funnen liggande på en trottoar i stan. Tyvärr så kunde vi inte göra något för den då den brutit sitt ena ben illa och även ena vingen var bruten. Direkt därifrån så fick vi hämta en ung kråka som flugit in i glasfönstret på en busskur och blivit delvis förlamad. Utgången för den är osäker, men om den klarar natten så finns det hopp.
Andungen och var andra fiskmåsunge delar bur och verkar trivas i varandras sällskap då de ofta ligger bredvid varandra under värmelampan i buren, även när de är ute i uteburen så tyr de sig till varandra.
De två ekorrarna ska vi försöka att släppa i veckan där de hittades, men vi är lite osäkra om den ena har kommit underfund med hur mataren fungerar. Så därför har jag satt upp viltkameran utanför buren och har förmodligen ett antal hundra bilder att titta igenom i morgon när vi kommer hem från jobbet.

 Ungar av Fiskmås och Gräsand.

Kråka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar