Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 25 juni 2014

Ekorrarna är fria igen.

Som jag trodde så var det många bilder att titta på ur viltkameran som jag satt upp utanför ekorrburen. Jag gjorde det för att se om den mindre ekorren hade kommit på hur den skulle ta sig in i ekorrmataren för att få sina nötter. Jag hade 2 017 st bilder på minneskortet i kameran, så de hade varit väldigt aktiva i buren och efter lite mer än hundra bilder så fick jag se att den mindre klurat ut mataren.
Så på eftermiddagen idag så lyckades vi till sist få in de i sin bolåda så att vi snabbt kunde ta oss in och täppa igen hålet för transporten till sitt nya hem. Fast det är klart, nya och nya, de fick komma tillbaka till området där de hittades och lådorna skruvades fast på en uthusvägg. Först så var det väldigt lugnt i lådan, men efter en liten muta med morot så var det med stora ögon som den ena tittade ut på en ny omgivning utan galler. De vågade sig inte ut så länge som vi stod där, men de är säkert snart ute för sina upptäcksfärder och kommer säkert att använda bolådan och mataren ett tag till. Så husägaren kan se fram emot att sitta på altanen med kaffet och titta på ekorrarna och kanske lägga en liten brödbit på lådan då och då, samt fylla på nötlådan.

 En morotsmuta kan inte en liten ekorre motstå.

 En första titt på omgivningen.

 Skönt i kvällssolen.

 Skönt att chilla lite i hålet.

Nästan på väg ut, men den ångrade sig snabbt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar