Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 16 augusti 2020

Frisläppning av Lappugglan

 Igår var vi och släppte Lappugglan som vi har haft inne en dryg månad nu. Släppet gick bra och den flög omedelbart upp i ett träd där den satt lite konfunderad en stund. Det var lite uppslutning kring frisläppet och vi tackar deltagarna för deras Swish-gåva till nr 073-9575107 som hjälper vår verksamhet att rädda djuren oerhört mycket.

Som vanligt när vi släpper något så kommer nått annat in och det var inte annorlunda denna gång heller. När vi kom hem så hade vi en ung Brun kärrhök med vingskada som väntade på oss och idag fick vi in ytterligare en ung Brun kärrhök.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar