Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 3 juni 2017

Antastad knölsvan på bo!

Under natten som gått har några roat sig med att stjäla brandsläckare på Gunnarsö camping här i Oskarshamn och sedan hittat en knölsvan på bo.
Där har de tömt flera brandsläckare över den ruvande svanen och sedan tagit ett ägg och lagt det uppe på land en bit därifrån. Campingvärden har lagt tillbaka ägget i boet med hjälp av en lång stång med en påse på, men förmodligen har ägget legat kallt för länge för att fostret ska ha överlevt.
Även så är vattnet kring boet alldeles blått av pulvret så vi hoppas att lite regn kan få det att försvinna. Pulvret ska vara ofarligt för människor, men vi vet inte hur djur reagerar på det. Men svanen verkar må bra trots omständigheterna när vi kollat den, så vi gör ingen åtgärd i detta fall.
Händelsen är Polisanmäld och upplysningar om vem som kan ha gjort det kan lämnas till Polisen eller Campingvärden på Gunnarsö.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar