Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 26 oktober 2015

Två fall efter en längre tids tomhet.

Nu har det  varit tomt med skadade fåglar/djur på ett tag, men idag så fick vi in två nya fall till oss. Den första var en ung havstrut som förmodligen flugit emot något och krossat sin ena vingknoge och den skadan hade gjort så att den aldrig kunnat flyga mer efter läkning. Så den fick somna in istället för att lida mer.

En liten stund senare så fick vi larm om en rovfågel som flaxade runt ute i ett kärr i utkanten av stan. Upphittaren offrade sig och vadade ut i kärrvatten upp till midjan för att få tag i den och lyckades till sist. Det var en ung ormvråk som även den hade en vingskada som den haft ett tag. Även denna allvarliga skada skulle gjort den till invalid för resten livet, så även den fick tyvärr somna in.

Det är alltid tråkigt när man måste ta bort ett djur på grund av sina skador, men hade de inte blivit hittade så hade de gått en plågsam och långsam död till mötes istället.
Så vi vill skicka ett jättestort tack till de som fann dessa fåglar och kontaktade oss.

 Skadebedömning av ormvråken på undersökningsbordet.

Mycket arg ormvråk i transportburen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar