Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 7 april 2014

Frisläppning.

Bofinken hade nu blivit så bra i sin vinge att den kunde släppas efter att den blivit ringmärkt. Och direkt efter släppningen så flög den upp i en gran där den satt en stund innan den försvann vidare. När jag startar min ringmärkning i trädgården så ska det bli roligt att se om den finns kvar i närheten och råkar fastna i något av mina nät.

Bofink.

Ormvråken har nu börjat att få tillbaka synen på ögat som den inte såg med efter krocken med en bil, så snart ska den få större utrymme att vistas i.

Ormvråk.

Tyvärr så klarade sig inte harungen som vi tog hand om för den slutade plötsligt att äta av någon anledning, men vi gjorde så gott vi kunde för att rädda den,

1 kommentar: