Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 12 september 2013

En ny art för rehab.

Idag så fick vi hämta en liten uggla som blivit hittad på en gräsmatta där den bara låg och flaxade. Efter en genomgång av den när vi kom hem så fann vi att det inte fanns några som helst skador på den. Förmodligen så har den jagat småfåglar och flugit in i ett fönster och fått en lindrigare hjärnskakning.
Det var en årsunge Sparvuggla och det var den först som vi tar hand om. De är riktigt små men de kan ta småfåglar som är nästan lika stora som den själv. Så nu får den stanna några dagar hos oss tills vi kan se att den är helt återställd igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar