Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 8 december 2012

En uggla ut och en uggla in.

Igår släppte vi ¨sotugglan¨som vi haft i nästan en vecka och den blev släppt där den blev hittad. Den flög genast till en tät tall där den satte sig ett tag.
Idag så var det dags för nästa kattuggla att bli omhändertagen. Den hade blivit hittad i snön nedanför ett hus och den hade troligen flugit in i ett fönster eller något. Vi hittade inga skador på den men den är ordentligt groggy och kan inte sitta upp ordentligt, så den har troligen en stor hjärnskakning. Så det är bara att ge den tid och mat så får vi se om den blir bättre.

En mycket ilsken kattuggla har blivit infångad för vidare transport till sitt hem. Och nästan allt sot är borta på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar