Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 5 april 2018

Snart har vi en stor flygträningsvoljär.

För flera år sedan började vi bygga en stor voljär där vi ska kunna flygträna lite större fåglar efter rehabiliteringen. Ekonomiska orsaker gjorde att vi inte hade möjlighet att klä den med ett mjukt nät så att den skulle bli klar just då.
Under året som gick har vi fått in många gåvor och även lite sponsringspengar så vi kunde köpa in de 100 kvm nät som behövdes till voljären och häromdagen så kom det en leverans med nät. Så nu ska vi bara samla ihop lite folk och ta en arbetsdag och näta hela buren, sedan har vi lite större möjligheter att kontrollera att fåglarna kan flyga ordentligt innan de släpps.

Ett stort TACK till alla de som gett oss gåvor så att vi kan bedriva vår verksamhet på ett bra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar