Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 1 april 2018

Lyckad frisläppning av havsörnen.

Idag så släppte vi havsörnen som vi haft inne ett tag nu, vartefter den fått mat så hade den blivit piggare och piggare för varje dag som gått. Den har varit väldigt aktiv i utrymmet som den varit i de senaste dagarna, så vi beslutade att nu var det dags att släppa den.
Eftersom den snabbt piggnade till efter att den börjat äta så är det troligt att det var födobrist som var orsaken till att den blev strandsatt. I och med att den befann sig långt in i ett annat havsörnspars revir och nära boet så har den nog blivit attackerad av de örnarna och blivit tvungen att landa i skogen och vid samma tillfälle så drog en snöstorm in över området och ställde till det ännu mer för örnen.
Vid släppningen så stack den iväg flera hundra meter och tog höjd innan den satte sig i ett träd i skogskanten. När den suttit där en stund så flög den vidare och rundade en åkerholme och försvann ur sikte, varefter vi inte kunde se den igen.


1 kommentar:

  1. Vad härligt! Vad skönt att den blev pigg igen å kunde släppas :D fick du reda på hur gammal örnen kunde va? // Sofia Sellering

    SvaraRadera