Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 3 januari 2018

Ormvråken är släppt.

Ormvråken som vi fick in på nyårsaftonen är nu jättepigg och ringmärktes under gårdagen inför frisläppningen idag. När den placerades i uthuset igår kväll med ordentligt flygutrymme så flög den direkt upp och satte sig på en av pinnarna och flög vidare till nästa. Den var riktigt arg när jag märkte den och när jag kom för nära i uthuset, så den kommer att klara sig bra när den är åter i friheten igen.
Eftersom vi har ordinarie jobb under dagen så öppnade vi bara dörrarna i mörkret på morgonen så fick den flyga ut själv när den ville.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar