Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 1 januari 2018

Årets sista fågel.

På nyårsaftonens eftermiddag så fick vi in en ormvråk som hittats där den låg på marken. Vi hittade inga skador på den vid första kollen, så den fick lugna ner sig en stund innan vi fick sonda den med vätska. Då upptäckte vi att den ena pupillen i ögat var lite större och det brukar vara ett tecken på hjärnskakning.
Efter att den vilat under natten så är den idag betydligt piggare och flaxar omkring i buren, så vi borde kunna släppa den igen om någon dag eller två.Vi har även släppt Gråsiskan som vi hade inne och den flög iväg fint efter ringmärkningen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar