Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 21 juli 2017

Hungriga munnar!

Just nu är det många hungriga munnar hos oss och det är fullt upp med matningar till alla. Vet inte vad som hänt med igelkottarna i år, men vi har fått in 15 ungar från 4 olika kullar och nästa omgång är på väg. De små ungarna har hittats mitt på dagen ute på gräsmattor och liknande och när de är så små ska de vara i boet med sin mamma, så det måste ha hänt något med de vuxna så ungarna blivit övergivna. De minsta nappas med specialvälling och de större äter katt-/hundmat i burk, vilket de älskar.
Även de fem hungriga talgoxarna ser till att hålla oss fullt sysselsatta då de är konstant hungriga, men de växer och frodas innan det är dags för frisläppet.

Vi har också släppt en stadsduva idag som vi fick inför ett par dagar sedan då den blivit funnen liggande på marken.

Om ni vill hjälpa till att bidra med något så är burkar med katt-/hundmat mer än välkommet för tillfället. Om ni inte vill komma hit med maten själva och samtidigt hälsa på kottarna, så går det jättebra att swisha ett matbidrag och alla små eller stora bidrag är lika välkomna.

 Talgoxungarna är konstant hungriga.

 En liten del av alla igelkottar vi har inne för tillfället måste nappas och sover mest.

 Duvan blev snabbt pigg i buren och väntar på att släppas.

När den släpptes så flög den upp på hustaket och kollade läget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar