Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 17 juli 2017

Fullt upp just nu!

För tillfället har vi fullt upp med djur och fåglar och vi känner att vi inte riktigt har tid med täta uppdateringar här på bloggen, men det kommer en lite uppdatering här.
Vi har för tillfället inne 4 små talgoxar, en gråtrut, tre gräsänder och elva igelkottar!!
Igelkottarna har kommit in efter att de har hittats dagtid ute på gräsmattan trots att de knappt öppnat ögonen än. Detta indikerar att mamman förmodligen förolyckats och ungarna blivit föräldralösa, då de inte brukar lämna sin mamma vid sådan tidig ålder.
De tre ekorrarna fick sin frihet idag då burdörren öppnades, men nu till kvällen är i varje fall en tillbaka i bolådan för övernattning.
Gräsänderna som kom in  som små nykläckta ällingar har nu vuxit till sig och fick idag komma ut i den större buren med en damm i. Även så har en skrattmås kommit in efter en lättare hjärnskakning och fått vila upp sig några dagar innan den ringmärktes och släpptes.
2 kommentarer:

 1. Hur gör man om man vill hjälpa till med något, och vad i så fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Svårt att säga vad man kan hjälpa till med, men hjälp behövs ju med mat åt djuren och ibland infångning och transporter. Ibland så skulle det också behövs hjälp med matning om vi skulle vilja åka iväg nån dag och ta lite ledigt. Det beror ju på vart du bor också.
   Mvh Vilthjälpen

   Radera