Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 22 december 2016

Havsörnar.

Den senaste månaden så har det hittats 8 st döda eller sjuka havsörnar i vårt närområde och än har vi inget svar på vad det är som drabbat dessa. En teori som Statens Veterinärmedicinska Anstalt har är att de levande som hittats är drabbade av någon form av hjärnhinneinflammation och av de döda har det funnit några andra orsaker i vissa fall.
Vi har haft två havsörnar inne varav den ena inte klarade sig, men den andra som vi fick in först har nu blivit lite bättre och börjat att ta mat själv när det bjuds på pincett. Men den är långt ifrån sitt normala jag, så vi får hoppas att framstegen i rehabiliteringen fortsätter.

Havsörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar