Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 6 december 2016

Havsörn.

I helgen fick vi hämta en funnen havsörn ute på en ö i Oskarshamns norra skärgård. Den har förgiftningssymptom och troligen så är det bly som är boven i dramat. Örnar och andra fåglar kan få i sig bly när de äter påskjutet vilt och därmed bli akut förgiftade av det och få kraftigt nedsatta kroppsfunktioner.
Den här havsörnen är en stor hona som inte är riktigt fullvuxen än så vi hoppas att hennes liv går att rädda. Hon klarar att sitta upp själv och är riktigt aggressiv när vi ska tvångsmata henne så det finns livsgnista kvar och det är bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar