Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 2 juli 2015

Ett par nya som behöver hjälp.

Idag fick vi ett par nya individer som behöver lite hjälp och det började med en liten Ladusvaleunge som blivit funnen på marken i ett byggvaruhus. Den var medtagen och uttorkad när vi fick den, men nu till kvällen så är vätskebalansen OK och vi har fått i den lite mat också.

En liten ladusvala som förmodligen får följa med till jobbet i morgon så den får mat och vatten.

När vi kom hem efter ett födelsedagskalas i stan så låg det en lapp vid vår kaninbur på gräsmattan och i buren så fanns det en harunge som någon tagit hand om och lämnat hos oss under tiden som vi var borta. I samband med det så fick vi ett bidrag också och det tackar vi jättemycket för.


En liten harunge fanns det i vår kaninbur när vi kom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar