Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 5 juli 2015

Årets första lilla ekorre och släppning av storskrakungarna.

Vi har fått in en liten ekorre som blev funnen i en trapp och var väldigt medtagen. Den hade nog inte fått mat på länge och var väldigt kall. Efter uppvärmning och mat så har den nu blivit pigg efter ett par dagar.

Den lilla ekorren dricker ur nappflaskan som att den aldrig gjort annat.
 
Vi har även släppt de två storskrakungarna som även de hade ramlat ned i en trapp. Vi bedömde att de skulle kunna klara sig i det fria nu även om de gärna skulle varit lite större innan släppet. Men den ena hade börjat få ont i ett ben av att vara så mycket på land så vi tog beslutet att den skulle få det bättre ute i naturen där den mestadels simmar i vattnet.
När de släpptes så var de lite oroliga till att börja med, men snart så började de att söka föda på typiskt storskraksätt. De simmade omkring och doppade huvudena hela tiden för att spana av vad som fanns under vattnet och de hittade även lite att äta under den halvtimma som vi stod där.
 
 I grundvattnet fann skrakungarna lite att äta.


Efter en stund sökte de sig ut på lite djupare vatten och började spana av hur det såg ut under ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar