Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 25 januari 2015

Uppdatering.

Efter flera dagars försök med veterinärhjälp åt Berguven så tog vi beslutet tillsammans med dessa veterinärer att den skulle få somna in istället för att utsättas för operationer och lång rehabilitering. Prognosen såg inte heller bra ut då den med största säkerhet aldrig skulle kunna flyga mer.

Idag var vi också ute på ett nytt uppdrag och denna gång gällde det en Duvhök som hittats sittande på en väg. Den blev skrämd av en förbipasserande och flög ut i en hage där den kraschade i ett buskage. När vi kom fram så hade den tyvärr redan gått bort och vi hittade inga större skador vid undersökningen av den. Det var en gammal hane och den kanske helt enkelt dog av ålderdom eller om den blivit påkörd av en bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar