Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 15 januari 2015

Det nya startar med en..........

Jag råkade nämna för en arbetskamrat att det är ovanligt lugnt på rehabfronten under dagen och det skulle jag kanske inte ha gjort.
För det dröjde bara någon timma innan jag fick ett telefonsamtal om en skadad uggla i ett mindre samhälle strax utanför Oskarshamn. När vi kom dit så satt det en Berguv vid ett uthus på skolgården, så det var bara att ta den med håven och göra en snabb skadebedömning innan hemfärd. Den har ett läkt benbrott på den ena vingen och den är rejält utmärglad så vi får se hur det går för den. Vi har fått i den vätska och en mus än så länge och det blir nog ett par möss till innan natten. Sedan ska vi försöka få till en röntgen på den för att se hur allvarlig skadan är. Berguven minskar just nu i Sverige så det kanske går att använda den till något avelsprogram istället för att ta bort den om skadan gör att den aldrig kommer att kunna flyga igen.

Berguv. ------ Eagle Owl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar