Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 2 april 2014

På gång just nu.

Åter dags för en rapport vad som händer just nu och det börjar att märkas att våren är här.

Berguven klarade sig tyvärr inte så den är inlämnad till polisen för vidare transport till SVA där de obducerar och tar prover.

Bofinken är nu helt återställd i sin vinge och kommer att släppas efter ringmärkning vilken dag som helst.

Harungen har slutat att äta så den ser det inte så ljust ut för om den inte kommer igång igen.

En ny patient har också kommit in till oss och det är en Ormvråk som krockade med en bil för ett par dagar sedan. Den klarade sig från benbrott vid smällen, men åkte på en kraftig hjärnskakning. Detta har gjort att den inte kan se på sitt ena öga och de första dagarna var den även delvis förlamad. Nu har den piggnat till och kan sitta upp själv, men fortfarande så väntar vi på att synen ska komma tillbaka igen. Så när svullnaden i skallen går ner så kommer den troligen att kunna se igen.

Ormvråken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar