Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 22 mars 2014

Dagens rapport.

Vi tänkte att vi ska lämna en liten statusrapport på de fåglar/djur som vi har inne för tillfället. Harungen äter ordentligt och har fått ögondroppar för sitt ena öga som inte är riktigt OK, men efter dropparna så har det blivit betydligt bättre.
Berguven har flaxat runt i buren inatt och skadat sin svullna vinge lite, så vi får se hur det går för den. Den gamla skadan som den har, är läkt men det är en infektion som gör att vingen är svullen. Efter en åldersbestämning idag så ser vi att det är en äldre hane som vi fått in, så det är viktigt att den blir bra och kommer tillbaka till sin hona. Om vingen inte blir bra så kommer den nog att användas till avel i något hägn för att förstärka den vilda stammen med friska ungar. Men på måndag så ska vår veterinär ta en titt på den för att göra en bedömning.
Bofinken har inget vingbrott men den ena vinge är skadad på något sätt efter att den förmodligen flugit emot ett fönster eller något. Den har nu placerats i är större bur där den får flyga lite mer och det ser ut att gå bra, så förhoppningsvis så är den OK om någon vecka och kan släppas.

Bofink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar