Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 5 maj 2019

Årets andra igelkotte.

Under eftermiddagen så blev en igelkotte funnen där den hade ramlat ner på ett ställe som den inte kunde ta sig upp från. Tack vare ett rådigt ingripande från de som fann den så kunde den räddas från en säker död. Efter en koll där vi bara fann att den krafsat sönder nån klo i sina försök att ta sig upp, så bestämde vi oss för att behålla den ett par dagar för säkerhets skull.
Efter att den fått inspektera sitt nya hem så började den att dricka vatten och äta, så om ett par dagar så körs den tillbaka till området där den hittades.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar