Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 21 november 2018

Duvor

Sedan tidigare har vi en ung vanlig stadsduva inne efter att den blivit hittad i en lokal. Idag fick vi in en rasduva från Kalmar som kom gående på marken in till upphittarens garage. Eftersom den inte kunde flyga så blev den förd till Anicura i Kalmar där de undersökte den och sedan kontaktade oss. Den har fått en rejäl smäll på sin ena vinge med svullnad/infektion som följd och detta gjorde att den inte kunde flyga. Vi tror den är av rasen Toghi duva eller Iransk duva som den också kallas. Den är märkt med en plastring på sitt ena ben och fullständigt handtam, så det är någon som blivit av med sin rasduva någonstans och vi hoppas att ägaren får tillbaka den igen. Den får nu medicin för sin skada och får vila upp sig tillsammans med den unga duvan i en stor bur inne i vår ladugård.

 Duvan av rasen Toghi/Iransk duva.

Duva av rasen Stadsduva :) 

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag heter Mahmood och den här duva tillhör mig!
    Jag har bild på den med sin hona!
    Om den lever förfarande var snäll och meddela mig! Tack!

    SvaraRadera
  2. The Best Online Game - VGTS
    Looking 바카라사이트 for an awesome collection of Sega Genesis classic games? Check out our list of game covers, bonus, and 예스카지노 more. Here's Game cover: Altered Beast (Sega Genesis), Altered Beast (Sega 32X), ColumnsDisney’s Aladdin

    SvaraRadera