Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 5 maj 2018

Sedan sist.

Idag så hämtade vi en igelkotte på Anicuras djursjukhus i Kalmar. Den blev hittad igår i en av deras hundrastgårdar i ganska dåligt skick. Den har en inflammation i högertass som är ordentligt svullen och de påbörjade behandlingen av kotten innan vi kom och tog över.Fasanen börjar nu bli stadigare på benen, men är fortfarande lite vinglig. Vi hoppas och tror att den kommer att kunna släppas snart.Vi har även fått in en stadsduva som var i mycket dåligt skick när vi fick den. Vi vet inte riktigt vad den råkat ut för, men det saknas en del fjädrar så den kan ha blivit attackerad av något.
Nu efter ca en veckas rehab så var den jättepigg och blev utsläppt till våra två andra gårdsduvor som inte vill flytta härifrån. Den har funnit sig väl tillrätta och flyger omkring med de andra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar