Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 20 mars 2018

Årets första örn.

Igår fick vi samtal om en örn som satt i skogen och fick göra en snabb utryckning för att fånga in den. Efter mycket letande och spårande i snön så hittade vi den till sist en bra bit från där den upptäcktes.
Den kunde flyga korta sträckor utan problem, men orken räckte inte till för den. Vi har inte kunnat hittat några som helst skador på den och den är förhållandevis pigg, men den är lite mager och ganska uttorkad. så det är troligen så att den inte kunnat hitta vatten och mat i det hårda vinterväder som rått den senaste tiden.
Det är en gammal hona som är ringmärkt, så vi kommer att få besked om vart och när den blev ringmärkt.

 Foto: Jan Brenander.

 Foto: Jan Brenander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar