Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 4 november 2017

Mycket sen igelkotte och lite annat.

Höstlugnet har infallit och vi har det ganska lugnt just nu, men det kommer in ett och annat då och då. Idag fick vi en igelkott transporterad till oss från Anicura djursjukhus i Kalmar. Den hade blivit funnen vid vägen där den bara låg på sidan i vägkanten. Det finns inga skador på den, men den var ordentligt nedkyld och mager. Efter att djursjukhuset gett den värme och vätska så piggnade den till lite och åt lite själv.
Nu när vi fick hem den till oss så äter den kattmat och får honungsvatten, så vi hoppas att den piggnar till mer och kommer igång ordentligt. Vi kommer att få övervintra den här hemma eftersom den är långt ifrån sin idealvikt för att falla i vintersömn.




Vi har även haft en liten fladdermus inne med en liten vingskada, så den har vi hängt ner i källaren för övervintring då den redan sgs gått i dvala för vintern. Den blev hittad med andra fladdermöss då ett tak skulle läggas om på ett hus, men den här ville inte flyga iväg med de andra.



Vi har även haft en ung koltrasthane inne för en snabbvisit, den hade förmodligen krockat med ett fönster och fått en hjärnskakning och blev släppt dagen efter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar