Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 19 augusti 2016

Nuvarande patienter.

Sommaren har varit förhållandevis lugn men vi har ändå fått in en del för rehabilitering. Det vi har inne för tillfället är en ung Fiskmås som snart kommer att släppas, 7 igelkottar som snart återförs till naturen igen, 2 unga Ringduvor, en Kattuggla som krockat med ett fönster och idag så kom det in en ung Duvhök som också krockat med ett fönster.
Kattugglan var förlamad när den kom in, men nu börjar den bli helt återställd igen och ska snart få mer utrymme att flyga omkring i. Duvhöken är också förlamad i bakdelen, men här ser prognosen lite sämre ut än för kattugglan så vi får se om den blir återställd igen.

 Kattugglan kan nu sitta på en gren själv igen.

 Den förlamade unga duvhöken.

Den blicken säger allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar