Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 16 juli 2016

Något udda patient och frisläpp.

Igår så fick vi in en ung Stenknäck och det är bara den andra som vi har haft hos oss. trots att det är ganska gott om stenknäckar så verkar de inte förolyckas så mycket, vilket är bra det.
Denna Stenknäck hade flugit in i ett fönster två gånger och ådragit sig en lättare hjärnskakning, så nu efter ett dygns vila så kommer den att frisläppas under eftermiddagen.För knappt en vecka sedan så släppte vi även de två Fiskmåsar som vi har haft inne efter att de blivit funna och omhändertagna på en parkering i Kalmar. De var först lite skeptiska till friheten, men snart nog så tog de till vingarna och flög ut över hamnen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar