Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 16 november 2015

Frisläppning av ormvråken och en ny patient.

Ormvråken som vi fick in efter att den krockat med en bil blev frisläppt igen under gårdagen och den flög genast iväg så långt den bara kunde, så den var helt återställd efter sin lilla hjärnskakning.
Idag fick vi även ett samtal om en gås/and som gick kring en busshållplats i stan så vi åkte in och fångade in den. Jag trodde först att det var en ung Gravand, men efter lite studier på närhåll så lutar det nog mer mot att det är någon sorts tamanka som vi fått in. Jag är osäker på om gravänder har någon speciell vinterdräkt, men det troligaste är nog att det är någon tamhybrid som vi fått in.

 Ormvråken just innan den blev frisläppt.

Den mystiska ankan befinner sig nu i en bur med mat och vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar