Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 7 september 2015

En glad häger släpptes idag

Hägern som hittades utsvulten i en hästhage har blivit släppt idag. Efter ringmärkningen så var det dags för vägning och den hade gått upp från knappt 1 kg till ca 3,5 kg, så fiskdieten hade gjort gott med den.
Vi åkte till ett bra ställe för hägrar där den kan finna mycket mat i strandkanten och den kom ut ur transportburen nästan direkt för att sedan ta till vingarna och flyga iväg till andra sidan viken där den landade i ett träd.

Tyvärr så har jag just nu problem med att lägga till bilder i bloggen från hemmadatorn, så det kommer bilder senare från utsläppet eller så går ni till vår Facebooksida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar