Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 6 augusti 2015

Det finns att göra hos oss :).

Just nu har vi en hel del att göra och tyvärr så är semestern snart slut för oss. Nästa vecka går vi tillbaka till våra ordinarie jobb igen för att dra in vår inkomst igen.

Det har hänt en del sedan senast och vi har ganska välfyllt i burar och voljärer just nu, även om en del släpps vartefter. I år har vi haft många tornseglare inne och det är ofta ganska stora ungar som inte har helt utvuxna vingpennor än, så vi undrar varför de hoppar ur boet innan de är riktigt flygfärdiga?
Vi skänker ett stort tack till matbidraget som vi fick i samband med en inlämningen av en tornseglare!

Lärkfalken som vi fick häromdagen mår alldeles utmärkt och äter ordentligt så den måste bara få helt utväxta vingpennor innan vi kan släppa den.

Ekorren har också fått tillgång till friheten och far runt i trädgårdens alla träd, men återvänder till kvällen till sin voljär.


 Frisläppning av en fiskmås som vi fick in med en hängande vinge för ett tag sedan och nu var helt återställd.

 En ny art har det också blivit för oss då vi idag fick hämta en häger i en hästhage. Det är en nyss utflugen årsunge som förmodligen haft problem att hitta mat på egen hand. Den är ordentligt mager men har för en stund sedan stoppat i sig 9 st mörtar som jag var nere och metade upp i sjön.

 Våra tre stadsduvor har fått tillgång till friheten, men verkar trivas hos oss så de kanske stannar kvar.

En av fem tornseglare fick flyga iväg idag efter ringmärkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar