Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 10 maj 2015

Länge sedan en uppdatering.

Här kommer en liten uppdatering från den senaste tiden hos oss.

Pärlugglan från förra inlägget har släppts i området där den hittades.

Den unga stadsduvan med lite skadad vinge är nu fri att flyga när den vill, men det verkar som att den trivs hos oss och hönsen som den går runt med på gräsmattan.

Kattugglan med sin skadade vinge har fortfarande lite häng på den vingen, men den flyger obehindrat omkring i uthuset som den har till sitt förfogande och kommer att släppas vilken dag som helst.

I övrigt så fick vi in en Ormvråk som varit med om en bilkrock för drygt en vecka sedan. Ena ögat var helt igensvullet på den och den var väldigt omtöcknad. Nu är båda ögonen öppna, men den är fortfarande lite ostadig så den får stanna ett tag till för vård.

En hel del telefonsamtal har vi också fått med diverse saker och senast idag var vi och letade andungar som sprang omkring sin överkörda mor på en större landsväg bara nån mil från oss. Men när vi kom fram efter ca 10 minuter så hade den täta trafiken redan gjort sitt.
Vi har också varit och letat efter en knölsvan som uppträdde konstigt i skogen vid havet, men tyvärr så lyckades vi inte hitta den så vi får se om det blir ett återbesök där. Den hade legat i skogen en bra bit från havet och var orädd för både människor och hundar och det gick att komma den väldigt nära innan man fick någon reaktion från den.


 Stadsduvan på vårt ladugårdstak känner sig hemma.

 Kattugglan är arg i uthuset.

Ormvråken i sin bur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar