Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 10 november 2014

Ännu en ny art för rehabilitering.

Så var det dags för ännu en ny fågelart att ta hand om och denna gång så är det en ung Sjöorre som blivit hittad. Den lever normalt långt från människan ute till havs så här års,men denna blev hittad  utanför en trappa i Oskarshamn.
Fågelns ena vinge verkar ha fått sig någon skada då den inte håller den vingen ordentligt, men vid undersökningen så hittar vi inga brutna ben eller andra skador, så förhoppningsvis så är det bara vila och mat som den behöver för att tillfriskna igen. Det är en ung hane som är född i år och detta ser vi på att den har ganska mycket gult på näbben som kommer att breda ut sig mer till sommaren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar