Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 5 januari 2013

Det nya året startade med ett par kattugglor.

De två senaste dagarna har det kommit in två kattugglor och båda hade krockat med bilar på E22:an. Som tur är så blev de funna av människor som hittade de sittande vid vägkanten, men hur många är det inte som aldrig blir funna? All heder till de som stannar och tar hand om dessa stackars fåglar. Tyvärr så kunde vi inte rädda den ena av dessa ugglor då den hade för stora skador för att någonsin bli bra igen, men den andra hade ett mindre brott på ena vingen och en rejäl hjärnskakning. Så den kattugglan sitter nu med en uppbunden vinge under en veckas tid innan den ska få prova sina vingar igen. Då blir det flygträning ett tag i uthuset innan den ska släppas igen om allt är ok med den.

Jag håller även på att sammanställa förra året till vår verksamhetsberättelse och det är mer än man hade en aning om. Vi har under året tagit hand om mer än 50 olika fall och till det ska man också lägga till de som vi hjälpt bara via telefon. Så kommande år, då vi nu är mer kända kommer säkert att generera ännu mer patienter. Vi måste även fixa till ekonomin under året då allt arbete är helt ideellt, men där har vi flera ideer som vi tror kommer att ge resultat.

 Allvarligt skadad Kattuggla med en kraftig blödning i huvudet.

Kattugglan med sin uppbundna vinge sitter och begrundar sitt öde.

1 kommentar:

  1. Å jag tycker så synd om dem, men är så glad att ni finns och hjälper dem,)

    SvaraRadera