Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 30 juli 2012

Ekonomin.

Då vår verksamhet är helt beroende av idéellt arbete och gåvor så har vi bestämt oss för att försöka få ihop en kassa att handla djurmat, förbandsmaterial m.m. för. Vi har redan hört oss för om det är möjligt att få ställa ut insamlingsbössor i en del affärer, och det är inga problem med det. Så nu ska bara bössorna köpas in också.

Vi har även ordnat självhäftande rovfågelsilhuetter att fästa på fönster, växthus och altanfönster, så att fåglarna inte flyger in i fönsterna och skadar sig. Dessa silhuetter funkar riktigt bra för att minska fågelkrockar med fönster m.m.

Mellan vingspetsarna är de ca 25 cm och priset är bara 15 kronor styck + porto. Eller 4 st för 50 kr + porto. Beställer man fler så går det givetvis på samma porto. Hela vinsten går oavkortat till Vilthjälpen. Så om någon är intresserad att att köpa några så går det bra att maila mig på urmbird@gmail.com för att beställa. Glöm ej ange namn och adress samt vilken sort ni vill köpa och antal.

 Sparvhök.

Falk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar