Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 21 augusti 2013

Nu hinner man med lite annat också.

Just nu så har vi inga djur/fåglar inne så man hinner med lite andra jobb som måste göras också. De två hararna fick mera utrymme i en stor utegård och de blev vilda på en gång så till sist var det bara att öppna staketet så de fick dra iväg när de ville. Vi ville inte utsätta de för stressen att fångas in för vidare transport någonstans, så det här var det bästa alternativet för de.
Vi fick också in en ung Ladusvala med bruten vinge för ett par dagar sedan, men den klarade sig tyvärr inte.
Jobb som behöver göras här på gården var att sätta på ett ordentligt tak på utevoljären samt en massa annat småpyssel som städning av behandlingsutrymmet mm.

 Utegården till hararna.

 Den naturliga instinkten att trycka sig mot marken vid fara finns kvar och visar att de inte blivit för tama.

 Första stegen i frihet.

 Sedan försvinner vi snabbt bakom växthuset in i den stora granen.

Det nya taket på plats.

måndag 5 augusti 2013

Mera frisläppningar.

Nu börjar det att bli tomt här hemma då vi har släppt de fåglar som vi haft inne. De som blev frisläppta var de tre Tornseglarna och en Hussvala, så nu har vi bara 2 Harar kvar som måste växa till sig ett tag till innan de kan återföras till naturen igen.

 Tornseglaren  ¨Tor¨ från Målilla.


 Tornseglare.

Hussvalan flög iväg och hittade direkt fler artfränder som den följde med.